TAUSTATIETOA

SUOMEN TUBETTAJAT ry

Suomen Tubettajat ry on tubettajien oma yhteisö. Suomen Tubecon-tapahtuman suhteen yhdistys vastaa tapahtuman sisällöistä ja suunnasta.

SUOMEN TUBETAPAHTUMAT Oy

Suomen Tubetapahtumat Oy hallinnoi Tubecon-lisenssiä Suomessa ja vastaa Tubecon-tapahtuman käytännön toteuttamisesta. Tästä yhtiöstä Suomen Tubettajat ry omistaa 80% ja loput 20% kuuluu vähemmistöosakkaille.

TUBECON Oy

Tubecon Oy omistaa Tubecon-tavaramerkin ja lisensioi sitä kansainvälisillä kentillä. Suomen tapahtuman järjestämiseen Tubecon Oy ei osallistu. Tästä yhtiöstä Suomen Tubetapahtumat Oy omistaa 7,5%.

TAPAHTUMAN TALOUS

Tubecon on iso tapahtuma ja sillä on sen mukainen budjetti. Kuten tavallista, henkilöstöön menee suurimmat kulut ja heti sen jälkeen tulee tekniikka ja paikka.

Jos tapahtuma tuottaa voittoa, menee siitä suurin osa seuraavan vuoden Tubeconin mahdollistamiseen. Vakavaraisuus Suomen Tubetapahtumat Oy:ssa on tärkeää. Yksi heikompi vuosi saattaa viedä kaikki voitot. Jatkossa kuitenkin, mikäli viivan alle rahaa jää, voidaan jakaa osinkoja omistajille. Ne jaetaan omistussuhteiden mukaan, eli eniten hyötyvät tubettajat itse yhdistyksen toiminnan kautta.

Osakeyhtiöjärjestely on siksi tärkeä, että jos tapahtuma jostain syystä tekisikin tappiota, ei kukaan henkilö tai yhdistys joudu siitä korvausvelvoitteisiin.

Graafi on luonnollisesti yksinkertaistus, mutta siinä suurimmat palikat näkyvät oikeassa suhteessa.